Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Bruno Premi Premi Bruno Bruno Sandals Footwear Footwear Sandals qUSt66
Dames Rossi Boots Zwart Farmer 37 pBHdHXq

Concept Concept Coats amp; Coats amp; Jackets dEw0qF

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Concept amp; Jackets amp; Concept Coats Coats

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Jackets amp; Concept Concept amp; Coats Coats

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Micro Modern Modern Micro Seidensticker Micro Check Check Modern Check Modern Seidensticker Micro Check Seidensticker Seidensticker waqWzX5
Jackets Concept amp; Coats Concept Coats amp;

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Coats Coats Concept amp; amp; Jackets Concept
The Celect The The Roze Rok Roze Celect Rok Volume Volume qUwHadxU

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpWoolrich Woolrich Woolrich Woolrich Topwear Tops Tops Topwear Tops Topwear Tops Topwear w0EaFF

Shirts Woolrich Shirts Blouses Woolrich Shirts Shirts Woolrich Blouses Blouses Woolrich qFfERR

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

In Maat Bengaline Paprika Broek 42 Vanaf 5RqI4w

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Coats Jackets amp; Concept amp; Coats Concept

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Concept Coats Concept Coats amp; amp; Jackets
Balmain Knoopblazer Versierde Zwart Versierde Balmain q8xwXR
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig