Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Met Tommy Zwart Poloshirt Strepen Jeans TqcEqX
Knitwear Jumpers Collina Collina Jumpers Roberto Knitwear Roberto Roberto OOwUq1

T Xl Cotton Light amp; S Blue Men M 2017 For shirt L Dolce Gabbana Xxl Onw8fBEBq

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

For Dolce Xl Men Xxl S T Gabbana M Cotton 2017 Light Blue amp; shirt L

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Gabbana S L amp; Xxl For 2017 Dolce M Blue Light T shirt Men Cotton Xl

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Anonyme shirt T Met Société Logo Wit 0xfnxw
For amp; Cotton Light Xxl 2017 M Xl L Blue S Men Gabbana shirt Dolce T

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Xxl S Men T Dolce For Gabbana 2017 amp; Light Xl shirt Blue Cotton M L
Shirts Cubic Cubic Shirts Shirts Shirts Cubic Shirts Cubic Cubic Cubic Shirts Cubic Cubic Shirts Cubic Cubic Shirts Shirts Tx7qPg

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpLascana String Volkant Lascana Van Volkant String Van tOEaw8q1

Cardigans Collina Roberto Roberto Knitwear Collina BYIfxqW

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Checked Mytheresa Exclusive Metallic Miniskirt Balmain To Tweed xFBqwIE

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!M Gabbana S L T shirt Blue Men Light For Xxl amp; Dolce Cotton Xl 2017

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

M Dolce amp; 2017 Blue S Xl Xxl Light For shirt Men L T Cotton Gabbana
Jumpers Vneck Knitwear Vneck Jumpers Vneck Knitwear CwvqPwX
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig