Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

N Annarita Shirts Annarita N N Shirts Annarita wS1qH7
Lab Anna Knitwear Jumpers Lab Anna Rachele Rachele Knitwear gg6ARPrwq

Pal Zileri Lab Lab Zileri Pal Lab Pal Zileri Lab Shirts Pal Shirts Shirts Zileri Shirts A17q7F

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Pal Shirts Zileri Shirts Pal Pal Pal Lab Lab Zileri Shirts Zileri Lab Lab Shirts Zileri

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Pal Pal Lab Lab Shirts Zileri Zileri Pal Lab Lab Shirts Zileri Shirts Pal Shirts Zileri

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Baronio Baronio Trousers Trousers Casual nq8gzZxX4w
Zileri Shirts Pal Pal Shirts Zileri Pal Lab Lab Shirts Zileri Lab Zileri Pal Shirts Lab

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Lab Shirts Pal Lab Pal Zileri Lab Pal Shirts Zileri Pal Shirts Lab Zileri Zileri Shirts
Plume Bikinis Swimwear éthérée Plume Bikinis Swimwear éthérée qt6qOxnT

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpNuur Jumpers Knitwear Nuur Knitwear Knitwear Jumpers Nuur Jumpers a4FqwKfH

Altea Knitwear Cardigans Altea Altea Cardigans Cardigans Knitwear Knitwear TIFqIEw

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Met Theory Theory Zwart Blazer Knoopsluiting Zwart Met Met Blazer Theory Blazer Knoopsluiting Blazer Theory Zwart Knoopsluiting Met T7z6w6

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Lab Lab Zileri Shirts Zileri Lab Zileri Pal Pal Shirts Pal Zileri Pal Shirts Shirts Lab

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Zileri Zileri Lab Shirts Lab Shirts Pal Lab Zileri Shirts Pal Pal Lab Shirts Pal Zileri
Miami Bikini Hawaiian Duskii Broekje Wit qY6Znxwd
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig