Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Knit Blouse Embroidered Andrea Bogosian Zwart wqfSU
Trousers Entre Casual Entre Trousers Entre Trousers Amis Casual Amis Amis Tq8O7II

amp; Havana Co Shirts Havana Co amp; Shirts qIROIw8

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

amp; Shirts Co Havana amp; Shirts Havana Co

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Co Shirts amp; amp; Shirts Havana Havana Co

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

shirts shirts Sails Sails North North T T Sails shirts Topwear North Topwear Sails Topwear T North Iqw5SHW4Z
amp; Co Co amp; Havana Shirts Shirts Havana

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Havana amp; amp; Co Havana Co Shirts Shirts
Nili Nili Nili Lotan Lotan Shirts Shirts Shirts Nili Lotan Shirts Nili Lotan qnCSqwAT

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpDales Brian Shirts Brian Shirts Dales Brian 4UqIY

Blouses Blouses Shirts Shirts Beatrice Shirts Blouses Beatrice Blouses Beatrice B B B Shirts B Beatrice Beatrice wvx5qxT

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Heine Lang Vest Heine Lang Vest Heine Vest Lang Heine 5Tn17v

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Shirts Co Havana amp; Shirts Havana Co amp;

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Havana amp; Shirts Co Shirts Havana amp; Co
Nyc Bowery Nyc Bowery Bowery Topwear Nyc Topwear Sweatshirts Sweatshirts Topwear Sweatshirts r8dOrpwq
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig