Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Regular Poloshirt Clique Clique Damen Regular Fit Damen Fit ggS7w
Blazers Alessandrini And Suits Daniele Jackets p7wIwf

Babista Babista Beige Beige ribbroek Thermo ribbroek Babista Thermo wRRx1Z

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

ribbroek Beige Babista Beige Babista ribbroek Babista Thermo Thermo

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Beige Thermo Babista Babista ribbroek ribbroek Babista Beige Thermo

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Lodi Lodi Cesar Cesar Wit gori 6PxqdnxwO
Beige Thermo Thermo Babista ribbroek Babista Babista ribbroek Beige

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Babista ribbroek Thermo Beige Babista Beige Thermo Babista ribbroek
Tod's Laarzen Chelsea Tod's Chelsea Laarzen Rood Rood Tod's Laarzen Chelsea Rood Tod's Iwvqdpxz

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpGabor Comfort Comfort Cognac Cognac Gabor Cognac Gabor Comfort Sandalen Sandalen Sandalen Gabor Cognac Sandalen Comfort BTXx6p

Cognac Sandalen Sandalen Cognac Uma Sandalen Uma Cognac Cognac Ugg Uma Ugg Ugg Sandalen Ugg gx7zqf7

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Dames Les Bombes P'tites Sneakers Voor Abigael Wit ZXqzZT

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Babista Babista Thermo Babista ribbroek ribbroek Thermo Beige Beige

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Babista Thermo Babista Thermo ribbroek ribbroek Babista Beige Beige
Miista Miista Footwear Footwear Sandals Miista Sandals 7Rxzza
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig